TELEFONSKA SJEDNICA

Arbitražni sporazum u Saboru u ponedjeljak

30.10.2009 u 11:16

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor rekla je jutros nakon polaganja vijenaca na Mirogoju, a kasnije potvrdila na telefonskoj sjednici Vlade, kako će s arbitražnim sporazumom sa Slovenijom ići u Sabor te da će rasprava biti u ponedjeljak

Hrvatskom saboru upućen je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Vladi za potpisivanje Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije te suglasnost za davanje Izjave o neprejudiciranju koju bi Hrvatska dala prije ratifikacije Sporazuma o arbitraži.

Hrvatskom saboru upućen je i tekst Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije kao i tekst Izjave o neprejudiciranju, na hrvatskom jeziku i engleskom izvorniku, priopćeno je danas iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

U ime Vlade Republike Hrvatske, u radu Hrvatskoga sabora, sudjelovat će predsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, ministar pravosuđa Ivan Šimonović i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Davor Božinović, stoji u priopćenju.

Premijerka Kosor jutros se osvrnula i na ponašanje šefa oporbe Zorana Milanovića. S obzirom na to da joj je predsjednik SDP-a Zoran Milanović preko medija otkazao za danas u 10 sati zakazani sastanak, Kosor je rekla da će kavu u 10 sati popiti s drugima.

Bilo bi pristojno, ako se dogovorite za neki sastanak na koji poslije ne želite više doći, ispričati se, odjaviti se i reći da ne možete doći, no to se nije dogodilo, već sam to čula preko medija, rekla je Kosor.

'Osobno mislim da se svatko od nas treba ispričati za ono za što je kriv i prema tome ja mogu izraziti žaljenje što se taj problem nije riješio', poručila je Kosor.