'nije jednostavan problem'

Anušić o najavi Penave za predsjednika Domovinskog pokreta: Čeka ga ozbiljan posao

21.09.2021 u 20:46

Bionic
Reading

'Penavu čeka ozbiljan posao', komentirao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić najavu kandidature Ivana Penave za predsjednika Domovinskog pokreta

'Kad predsjednik stranke ode, onda to nije jednostavan problem za riješiti i mislim da ne može ugroziti HDZ na istoku Hrvatske jer nisu to uspjeli ni kada su bili najjači.', nastavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić komentirati najavu kandidature Ivane Paneve za predsjednika Domovinskog pokreta za Dnevnik N1 Televizije.

Na upit može li Domovinski pokret s Penavom na čelu ugroziti HDZ u Slavoniji, Anušić kaže: 'Kad je situacija bila ok u DP-u, kad su bili kompaktni i jaku potporu javnosti, tada su imali oko 20 posto i nisu uspjeli ugroziti niti jednu županiju na istoku Hrvatske, niti jendu općinu i niti jedan grad osim Vukovara kojeg su imali prije nego što je Penava bio u DP-u'.

Anušić je dodao da DP neće moći ugroziti pozicije HDZ-a u Slavoniji, osobito nakon raskola u stranci. 

'Stranka sa nekih 18-19 posto potpore završila na ispod pet posto potpore. To je ozbiljan pad i ozbiljan posao za budućeg predsjednika, tko god on bio. Mislim da ga čeka ozbiljan posao. Rehabilitirati stranku s tolikim padom, vratiti na one postavke neće mu zasigurno biti jednostavno, ali to je u ovom trenutku problem DP-a i budućeg predsjednika stranke', rekao je.

Istaknuo je da DP sad ima dovoljno vremena do sljedećih izbora da se konsolidiraju te da će se tek tada vidjeti njihova snaga. 

'Na njemu je da se, ako bude izabran za predsjednika, profilira kao nacionalni, regionalnili ili lokalni političar', kazao je o Penavi.