lažni smsovi

Antolić Vupora (SDP): Tužna sam zbog Kovača. Njegov slučaj baca sjenu na druga teža događanja u drugim županijama

10.09.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Potpredsjednica saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) SDP-ova Barbara Antolić Vupora izjavila je u petak da je tužna ako je njen stranački kolega Stjepan Kovač uistinu fingirao sms-ove u kojima mu se prijeti te kako taj slučaj baca sjenu na druga teža događanja koja su u tijeku

„Nismo imali nikakvih informacija oko toga što se događa nego smo na MIP-u saznali što se Stjepanu Kovača stavlja na teret, a to je fingiranje sadržaj sms-ova u kojima mu se prijeti. Kao stranka naravno da smo podržali da se postupa prema prijedlogu nadležnih institucija, međutim, činjenica je da to što se njemu stavlja na teret baca sjenu na sva druga događanja koja su u tijeku u medijskom prostoru", izjavila je Antolić Vupora nakon sjednice MIP-a koji je Kovaču jednoglasno ukinuo zastupnički imunitet.

"Vidimo da je ih je nekoliko težih u nekim drugim županijama i izražavam žaljenje zbog toga što se dogodilo, ali treba znati da je presumpcija nevinosti ta koja svakog građanina, zastupnika, političara stavlja pred dokazivanje činjenica i dokazivanje krivnje“. Istaknula je kako se povlače neki drugi medijski popraćeni događaji koji terete političare i gospodarstvenike a u prvi plan, s velikom medijskom pompom, dolaze slučajevi u kojima tek treba dokazati jesu li ljudi krivi ili nisu, dodala je.

Upitana je li ona povjerovala suzama Stjepana Kovača na konferenciji za novinare u svibnju, kada je tvrdio da mu se prijeti smrću, odgovorila je da je tužna ako s dogodilo ono što mu se stavlja na teret, no da treba dozvoliti policiji, USKOK-u i sudovima da obave svoj posao. Rekla je i kako nije upoznata sa slučajem međimurskog župana Matije Posavca, ali da je iznenađena optužbama koje mu se stavljaju na teret.

Bivši čakovečki gradonačelnik Kovač suosumnjičen je s međimurskim policajcem Mariom Severom te prijateljem Damirom Ledenčanom koji mu je nakon dogovora slao "prijeteće poruke". Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

Kako bi otkrili tko je napravio strancu s koje su kritizirali Kovača dogovorili su da će mu Ledenčan poslati prijeteće poruke koje će potom prijaviti policiji. Osumnjičeni policajac pritom je navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obavještavao Kovača.