otvoren osječki sajam

Anto Đapić: Osijeku je potreban velesajam

07.04.2017 u 16:28

Bionic
Reading

Čak četiri od šest poznatih kandidata u utrci za prvu fotelju Osijeka došla su na otvorenje 21. Motomobila – sajma automobila i 14. SALORI-ja – sajma lova, ribolova i turizma na prostoru streljane na popularnom Pampasu, u čijoj bi se neposrednoj blizini trebala realizirati i investicija Škole nogometa NK Osijek vrijedna do 60 milijuna kuna. Trotjednu manifestaciju koju mahom posjećuju lovci i ribolovci, a na koju je stiglo 160 izlagača najvećim dijelom iz Hrvatske, otvorio je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić

U streljanu i njezine paviljone koji su izgrađeni i otvoreni još 1985. godine za potrebe Europskog streljačkog prvenstva, a potom nadograđeni i obnovljeni za svjetske kupove, Osječki sajam uselio se već prvih dana. Iako je streljana bila neuvjetna, samo privremeno je trebala poslužiti kao sajamski prostor, no do danas se to nije promijenilo.   

'Stalno se nameće problem prostora. Moramo posegnuti za izgradnjom novog sajma, slobodan sam čak reći i velesajma u Osijeku. Ovaj postojeći prostor, koji je u početku bio improvizacija, a na kraju postao i standard, pregazilo je vrijeme. Postoji nekoliko mogućih lokacija za izgradnju novog prostora kod autotržnice, ali i prostor Pampasa potrebno je maksimalno moguće iskoristiti', rekao je za tportal predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Anto Đapić i aktualni predsjednik stranke DESNO, čiji je kandidat u utrci za mjesto gradonačelnika Osijeka.

Na osječkom Pampasu otvoren je još jedan SALORI - sajam lova, ribolova i turizma te Motomobil Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Bez prilike za pozdrav

Iako nisu dobili priliku da stanu za govornicu i pozdrave okupljene, oko nje su se poredali i drugi kandidati čije bi se ime trebalo naći na listama na predstojećim lokalnim izborima. Aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić, čija kandidatura službeno još nije objavljena, ali među biračima, sudeći prema prvim anketama, slovi kao favorit, okupljenima se nije obratio. HDZ-ova kandidatkinja Ivana Šojat na otvorenju se pojavila u funkciji izaslanika predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a HDSSB-ov Dragan Vulin kao dosadašnji zamjenik osječko-baranjskog župana.

'Pozdravljam aktivne i umirovljene političare', sažeo je pred okupljenima Đuro Dečak, kojemu teče već peti mandat na čelu Hrvatskog lovačkog saveza.    

Sajam je otvoren do nedjelje, a ulaz za posjetitelje je, kao i do sada, slobodan.