VELIKE RIBE

Ante Ustaša i bivši udbaš krali trezore

18.12.2008 u 08:39

Bionic
Reading

Zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela razbojstva, teških više od pola milijuna kuna, na području Splitsko-dalmatinske županije, policija je u utorak privela četiri osobe

Uhićen je Ante P. zvani Ante Ustaša s područja Imotskoga, koji je dosad već poznat zbog počinjenja sličnih kaznenih djela i ima izgon iz Njemačke, te njegovi poznanici i kompanjoni Ivan I. iz Odžaka, Joško B. K. zvani Cigo iz Solina te Matko D. iz Dugopolja. Oni su se specijalizirali za krađu trezora iz kladionica i trgovina.

Mozak operacije bio je Ivan I. iz Odžaka u BiH koji je priznao jedanaest kaznenih djela razbojstva u zadnjih nekoliko mjeseci. Ostala trojica ne priznaju svoje sudjelovanje u pljačkama. Ivan I. je prije rata u BiH radio kao pripadnik Službe državne sigurnosti te je tako stekao znanje o tehnici, alarmima, trezorima i sličnim stvarima, piše Slobodna Dalmacija.

Policija misli da je na tragu razrješenja nekoliko desetaka razbojstava i da su u ovoj skupini uhitili velike ribe. Ovu se skupinu povezuje i s pljačkom benzinske postaje u Pločama prije desetak dana.