HAKIRANA I STRANICA ZAMP-A

Anonymousi opet srušili Josipovićevu stranicu

11.02.2012 u 11:16

Bionic
Reading

Već drugi uput u svega nekoliko dana, internetska stranica predsjednika Ive Josipovića nedostupna je. Pretpostavlja se da je za to odgovoran hakerski napad skupine Anonymous. Nezadovoljni su Josipovićevim izjavama vezanim uz ACTA-u. Srušena je i stranica ZAMP-a

Sporna je njegova podrška ACTA-i te usporedba skidanja podataka s interneta s uzimanjem hrane s polica dućana. 'To je isto kao da dođete, recimo, u samoposlugu, uzmete neke artikle, i kažete: 'Gle, ovo mi je zgodno i lijepo, ja bih to uzeo i moje je ljudsko pravo da se hranim', smatra Josipović.

Nakon što je stranica www.predsjednik.hr srušena u četvrtak, hakeri su na Facebooku najavili njezino rušenje za subotu od 10 do 13 sati. Kako je stranica nedostupna, čini se da su uspjeli u svom naumu iako su iz Ureda predsjednika jučer najaviki da će poduzeti sve mjere da spriječe takav napad.

U subotu je srušena i stranica ZAMP-a, službe Hrvatskog društva skladatelja za autorska prava i stranice Instituta hrvatske glazbe.Sve tri internetske stranice do 14 sati ponovno su profunkcionirale.