TRAGA SE ZA POMAGAČEM

Anonimni poziv odao švercere drogom u Makarskoj

21.07.2009 u 10:43

Bionic
Reading

Droga koja je pronađena kod Milutina Novakovića (55) iz Istočnog Sarajeva u Makarskoj vrijedna je više od milijun eura, a riječ je o pet kilograma čistog heroina, dok je ostalih 16 kilograma droge još uvijek na analizi

Milutin Novaković prilikom saslušanja jedino je rekao policiji da je automobil u kojem je bila droga iznajmio u jednom sarajevskom rent-a-caru i da je granicu prešao prije sedam dana kod Metkovića.
Policija još provjerava istinitost njegovih navoda i traga za njegovim prijateljem, za kojeg je Novaković rekao da samo zna da se zove Ognjen, skraćeno - Ogi.

Neslužbeno, riječ je o izvjesnom Ognjenu Nikoliću s Pala, vlasniku jednog ugostiteljskog objekta, koji je uspio pobjeći hrvatskoj policiji. Šef Odjela za narkotike splitske policije Ivo Labrović rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je Novaković profesionalni vozač čistog dosjea i da posljednjih godina živi u Kanadi, gdje navodno ima privatni biznis.
'Novaković ima samo državljanstvo BiH, dok u Kanadi ima urednu vizu i radnu dozvolu. Iz Kanade je prije 20-ak dana došao u istočni dio Sarajeva u posjet sestri', kazao je Labrović.

Dodao je da policija nema informaciju o tome kome je ovolika količina droge trebala biti predana, ali se pretpostavlja da je Novaković u tom poslu bio kurir. Izvori bliski policiji kazali su Glasu Srpske da je policija iz Makarske dobila anonimnu prijavu sa skrivenog broja iz BiH da se u braniku iznajmljene Škode Fabije, koja se nalazila na parkingu u blizini teniskog centra u Makarskoj, nalazi droga.

'Novakovića je policija zatekla u automobilu, poslije čega je policijski pas nanjušio 21 kilogram droge', dodao je ovaj izvor.
Postoje indicije da je zaplijenjenu drogu Milutin Novaković vjerojatno vozio iz Turske, preko BiH i Hrvatske, u Europsku uniju. On je u Makarskoj iznajmio stan u kojem je boravio pet dana prije uhićenja. Ovo je najveća ovogodišnja zapljena droge na području Hrvatske i dosad najveća u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi. Policijski pas je u stražnjem braniku pronašao 21 'ciglu' heroina, ukupne mase 21,114 kilograma.

Direktor policije Uroš Pena rekao je da je policija RS, na zahtjev policije iz Hrvatske, u Istočnom Novom Sarajevu pretresla stan koji koristi Novakovićeva sestra, ali da tom prilikom ništa nije pronađeno. Stan njegova brata Mlađe Novakovića, suvlasnika privatne tvrtke Delta trejd u Banja Luci, nije pretresen.