koronamjere

[ANKETA] U ponoć na snagu stupaju strože mjere, a mi vas pitamo za mišljenje: Jeste li zadovoljni ili smatrate da su pretjerane?

27.11.2020 u 09:53

Bionic
Reading

Zatvaraju se kafići, kasina i teretane, javni događaji se ograničavaju na 25 ljudi, popunjenost u vozilima javnog prijevoza ograničava se na 40 posto uobičajenog kapaciteta... a sve do 21. prosinca

Točno u ponoć u Hrvatskoj na snagu stupaju nove mjere koje će, ne promijeni li se situacija nagore, vrijediti do 21. prosinca.

Tako se zatvaraju kafići, kasina i teretane, javni događaji se ograničavaju na 25 ljudi, popunjenost u vozilima javnog prijevoza ograničava se na 40 posto uobičajenog kapaciteta dok se sportska natjecanja ograničavaju na profesionalna.

Sve amaterske aktivnosti, od plesnih škola do crkvenih zborova, također se obustavljaju.

  • +12
Arena Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Ograničava se radno vrijeme pekarnica na 22 sata, nakon kojeg neće biti moguće ni kupiti alkohol. Misna slavlja brojčano su ograničena, uz preporuku za prijenos na televiziji ili radiju.

Mjere su stigle u danu u kojem je prvi put premašena službena brojka od 4000 novozaraženih dok je izvještaja o prenapregnutosti zdravstvenog sustava sve više. U zagrebačku Arenu sutra stižu prvi pacijenti.

>>> [DOKUMENT] Nove Vladine mjere protiv korone: Detaljno pročitajte što je sve dopušteno, a što zabranjeno

Nezadovoljstvo mjerama prvi su izrazili ugostitelji jer se brinu za opstanak radnih mjesta.

U anketi vas pitamo: Jeste li zadovoljni mjerama?