TPORTAL VAS PITA

[ANKETA] Maske u hodnicima, ne u učionicama, dezinfekcije među smjenama... Uz svu tu zbrku, treba li djecu najesen poslati u škole?

11.08.2020 u 14:31

Bionic
Reading

Pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin u utorak je najavio povratak učenika u školske klupe najesen. Iznio je nekoliko mogućih scenarija i okvir kako bi povratak mogao izgledati. Čitatelje tportala pitamo što misle o povratku učenika u škole

Želimo da učenici budu u svojim učionicama i da se nastava potpuno izvodi u školama, rekao je Momir Karin za HTV, a za način izvođenja nastave, koja počinje 7. rujna, najavio je tri moguća scenarija, s time da je naglasak na potpunom povratku učenika u škole. Osim toga, kaže, moguća je i mješovita nastava te, najmanje poželjno, online nastava kakvu su učenici imali posljednjih mjeseci protekle školske godine.

'Više neće biti kao dosad potpuna blokada cijelog sustava, nego ćemo, ako se pojavi nekakvo žarište, za njih davati jasne upute, tako da neće biti generalno za cijelu Hrvatsku', rekao je Karin za HRT.

Izjavio je kako će se nastava pokušati organizirati tako da bude što manje kretanja i da se između smjena radi vremenski razmak zbog dezinfekcije prostorije, a smatra da će učenici biti dovoljno savjesni i pridržavati se uputa epidemiologa i nastavnika. Na pitanje hoće li učenici morati nositi zaštitne maske u učionicama ili na hodnicima, Karin je rekao da će to odrediti epidemiolozi te da će škole na vrijeme dobiti upute, a da na primjeru Njemačke možemo vidjeti kako su oni uveli da djeca maske nose na hodnicima škola, ali ne i u učionicama.

Čitatelje tportala pitamo što misle o povratku učenika u škole: