izbori u nedjelju

[ANKETA] Još je malo ostalo do izlaska na birališta. Koga ćete zaokružiti - Zorana Milanovića ili Kolindu Grabar Kitarović?

31.12.2019 u 20:13

Bionic
Reading

Nakon žustrog prvog sučeljavanja u drugom krugu reakcije se ne stišavaju. Iako je i Zoranu Milanoviću, ali i Kolindi Grabar Kitarović cilj bio ugrabiti što više birača koji u prvom krugu nisu glasali za njih, upitno je koliko su to uspjeli učiniti

Iako je Zoran Milanović uvjerljivo osvojio najviše glasova u prvom krugu, i on, ali i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za pobjedu će trebati i glasove onih koji su se ranije opredijelili za Miroslava Škoru, ali i druge kandidate.

U prvoj anketi Nove TV nakon prvog kruga izbora Milanović je imao prednost, a za njega se u anketi opredijelilo 48,4 posto birača. Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 41,1 posto, a neodlučnih je bilo 10,4 posto.

No već tada su analitičari upozoravali da će biti važan i nastup u sučeljavanju. Ako je suditi po anketi tportala, bolji dojam u jučerašnjem prvom sučeljavanju ostavila je Kolinda Grabar Kitarović. Prema vašim glasovima, nastup Kolinde Grabar Kitarović smatra boljim 51,6 posto naših posjetitelja dok je na stranu Zorana Milanovića prevagnulo 48,4 posto vaših glasova. Ukupno je dosad u anketi glasalo oko 35 tisuća čitatelja tportala.

Pred nama je još barem jedna debata, i to ona na HRT-u u četvrtak, a sučeljavanje već sljedeći dan, u petak, želi organizirati i Nova TV.

Do samih izbora ostalo je još pet dana, a u nedjelju 5. siječnja znat će se i tko je novi predsjednik ili stara predsjednica. Stoga vas pitamo:

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Davor Gobac, Boris Vujčić, Sunčana Glavak, Renato Petek…