BLAGO POPUŠTANJE

[ANKETA] Djeca u škole, sportaši na treninge, kafići i teretane i dalje pod ključem: Jeste li zadovoljni novim ublažavanjem mjera?

28.01.2021 u 14:02

Bionic
Reading

Vlada je u četvrtak zbog poboljšane epidemiološke situacije odlučila ublažiti dio mjera za suzbijanje koronavirusa koji se odnosi na povratak svih učenika u osnovne škole, te dopuštanje treniranja sportaša, ali samo na otvorenom

'Popuštanja nisu velika, ali su za jedan dio populacije značajna. Usmjerili smo se na djecu. Prije tjedan dana u škole su se vratili maturanti i djeca od 1. do 4. razreda. Kako nije bilo širenja virusa odlučili smo se na povratak učenika od 5. do 8. razreda u škole', rekao je potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Što se tiče sporta, otvorila se mogućnost za bavljenje sportom uključujući treninge i rekreaciju ali zasad samo na otvorenom. 'Smatramo da još nije trenutak za otvaranje dvorana za sport jer su mnoge od njih i školske dvorane. Zabrana se ne bi odnosila na bazene i neke beskontaktne sportove. Važno je napomenuti da se popuštanje ne odnosi na mogućnost korištenja zajedničkih prostora poput svlačionica i tuševa', kazao je Božinović.

  • +14
Splićani i Dubrovčani ispijali kave za van na terasama zatvorenih kafića Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dio javnosti očekivao je i barem blago popuštanje mjera kad je riječ o radu ugostiteljskih objekata, ali od toga zasad ništa. Kafići i dalje neće smjeti prodavati niti kavu za van, što je dopušteno restoranima koji mogu isporučivati proizvode na vanjskom pultu, kioscima, pa čak i mesnicama.

S druge strane, situacija s koronavirusom globalno je i dalje sve teža, broj preminulih u svijetu raste, a novi sojevi se množe, te je pitanje dana kad će neki od njih i službeno stići u Hrvatsku. Stoga vas pitamo: Jeste li zadovoljni novim ublažavanjem mjera?