uoči obljetnice oluje

Anja Šimpraga otkrila kakve su reakcije na njezin povijesni govor u Saboru, ali i što očekuje od Ante Gotovine u Kninu

03.08.2020 u 20:06

Bionic
Reading

Gošća Dnevnika Nove TV bila je saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, koja je proteklog tjedna u Saboru ispričala svoju priču o izgnanstvu iz Knina, gdje je rođena i vratila se 1999. godine.

U razgovoru za Novu TV saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga kazala je kako su reakcije na njezin govor u Saboru uglavnom dobre, ali je bilo i negativnih komentara.

'Moje komšije Hrvati i Srbi su zadovoljni mojim nastupom, kažu da pozivam na ljubav i mir i to je ono što nam svima treba. Bilo je negativnih komentara, stizale su poruke svakakvih sadržaja, ali se na to ne obazirem. Smatram da smo na dobrom putu', kaže Šimpraga.

Od obilježavanja 25. obljetnice Oluje u Kninu, na kojemu će biti i potpredsjednik Vlade Boris Milošević iz SDSS-a, Šimpraga, kaže, očekuje da se nastavi sve što je započeto.

Upitana što očekuje od govora Ante Gotovine koji će također govoriti u Kninu, Šimpraga kaže kako očekuje da nastavi u istom tonu kako je govorio nakon oslobađajuće presude u Haagu.

'Očekujem da svi zajedno krenemo u budućnost', kaže Šimpraga.

Anja Šimpraga Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

O komentarima iz Srbije, poglavito onih predsjednika Vučića, koji je kazao kako ne može podržati odlazak predstavnika srpske zajednice na obljetnicu Oluje u Knin, Šimpraga kaže kako 'Borisu Miloševiću nije lako, ni u Hrvatskoj, ni u Srbiji'.

'Sve što se radi, radi se na dobrobit Hrvatske, Srbije, Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji. Očekujem da će sutra sve proći mirno, da ćemo potom otići u Grubore, pokloniti se žrtvama i nakon toga rješavati vodovode i druge probleme koji su zaostali', poručila je Anja Šimpraga.