I DAVOR JELAVIĆ TREBA SVJEDOČITI

Anica Đerđa Dilber: Horvatinčić je bio za upravljačem jahte

13.09.2011 u 13:35

Bionic
Reading

Anica Đerđa Dilber, suputnica Tomislava Horvatinčića na motornoj jahti kojom je zagrebački poduzetnik skrivio pomorsku nesreću s dvoje poginulih talijanskih nautičara, izjavila je danas pred istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda da je Horvatinčić u trenutku sudara s talijanskom jedrilicom bio za upravljačem jahte, a ona pored njega.

Anicu Đerđu Dilber ispitala je sutkinja Vera Polak Presečki na zamolbu šibenskog Županijskog suda na kojem se vodi istraga protiv Horvatinčića.

Po izlasku iz suda nakon 45-minutnog iskaza, 35-godišnja Horvatinčićeva suputnica prošla je pored novinara bez zaustavljanja, a na upit da kaže što se tragičnog dana događalo rekla je da nema komentara.

No, branitelji osumnjičenog Horvatinčića Velimir Došen i Branko Baica kazali su da je pred sutkinjom izjavila kako je u trenutku sudara poduzetnik bio za upravljačem svoje jahte, a ona kraj njega.

Zagrebačka sutkinja je, osim Anice Đerđe Dilber, ispitala još četvero svjedoka, među ostalim i članove njezine obitelji koje je telefonom zvala nakon nesreće u kojoj je 16. kolovoza u blizini Primoštena poginuo talijanski bračni par Salpietro.

Za sutra je zakazano saslušanje još četiri svjedoka, trojice iz Hrvatinčićeve Hoto grupe te zagrebački pročelnik za prostorno uređenje Davor Jelavić kojega je Horvatinčić navodno nazvao odmah nakon nesreće.

Horvatinčićevi branitelji očekuju da će nakon sutrašnjeg saslušanja posljednjih svjedoka njihov branjenik biti pušten na slobodu jer više neće postojati opasnost od njegovog utjecaja na svjedoke, a što je bio razlog određivanja pritvora.

No, s druge strane, zastupnica talijanske obitelji, riječka odvjetnica Anamari Laškarin nedavno je zatražila da se Horvatinčića zadrži iza rešetaka zbog učestalog ponavljanja prometnih prekršaja, a što, kako je rekla, potkrepljuje policijsko izviješće po kojemu je kontroverzni poduzetnik u posljednjih desetak godina počinio 30-ak prometnih prekršaja, uglavnom zbog prebrze vožnje.