SREDIŠNJI ODBOR HDZ-A

Andrej Plenković: Nisam ja zvao Šavorića, pozvan je iz Vlade

24.05.2018 u 18:16

Bionic
Reading

Nakon Središnjeg odbora HDZ-a u četvrtak poslijepodne premijer i predsjednik stranke Andrej Plenković izjavio je da su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji, predstavili ključne aspekte Sabora i jednoglasno prihvatili nacrt prijedloga novoga Statuta HDZ-a. Odgovorio je i na pitanje o tome da mu je Boris Šavorić svoj odvjetnički ured za snimanje spota 'Vjerodostojno' ustupio besplatno, a osvrnuo se i na prijavu SDP-a Povjerenstvu za odlučivanje u sukobu interesa zbog afere Hotmail

'Mislim da smo u ovih proteklih 4-5 mjeseci, zahvaljujući radu skupine, imali široki uključiv pristup izradi teksta koji je moderan, onakav kakav treba biti da osuvremeni rad stranke u ovom desetljeću', rekao je Plenković za N1.

Osvrnuo se i na potez SDP-a, čiji su ga Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin prijavili Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

'To je njihovo pravo, mislim da je to dio ove političke utakmice koju gledamo na dnevnoj razini', kazao je premijer, a na pitanje hoće li on koga prijavljivati odgovorio je kako se on time ne bavi te da ime 'puno drugih ljudi koji se time bave'.

Komentirao je i odgovor Unex Grupe da je Šavorić svoj odvjetnički ured besplatno ustupio za snimanje spota 'Vjerodostojno'.

Pojasnio je da nije HDZ dobio besplatno ured na korištenje, nego Unex.

  • +11
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'HDZ je angažirao agenciju za zakup prostora, organizaciju snimanja spotova, na koji način i kako je agencija regulirala s drugima taj proces nije bio na nama, nisam bio u tijeku. Unex je druga strana što se tiče HDZ-a, sve što su oni za nas učinili u toj kampanji je bilo plaćeno', rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na izjavu Bože Petrova o tome tko je Šavorića zvao u Vladu.

'Petrov jako kreativno govori. U trenutku kada je najveća kriza na pomolu, ne samo da smo angažirali ekonomske i financijske stručnjake da nam na detaljan način prikažu i stanje i moguće posljedice, oni su tražili da se uključe pravnici. U tom trenutku, mislim da je konzultirano više pravnika, nije bilo riječi o pisanju zakona. Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv', rekao je Plenković.

Na novinarski upit tko ga je točno zvao iz Vlade odgovorio je: 'Što bih ja vama otkrivao takve detalje koji nisu bitni, kojih se na kraju krajeva ni ne sjećam?'