KOSOR SAMO ČLANICA

Ana Lovrin na čelu Antikorupcijskog vijeća

23.02.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Odbor za izbor i imenovanja danas je Hrvatskom saboru predložio da za predsjednicu Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije imenuje Anu Lovrin (HDZ), a za potpredsjednicu Vesnu Fabijančić Križanić (SDP)

Sukladno usuglašenom stavu parlamentarnih klubova, Odbor je za članove tzv. Antikorupcijskog vijeća predložio Peđu Grbina (SDP), Jadranku Kosor (HDZ) te Dragutina Lesara (Hrvatski laburisti).

Bez rasprave Odbor je Saboru predložio i da za predsjednika saborskog Odbora za međuparlamentarnu suradnju imenuje Božidara Kalmetu (HDZ), a za potpredsjednika Tanju Vrbat (SDP).

Saboru je predloženo i da u svoje izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe kao voditelja imenuje Gvozdena Flegu (SDP), a za članove Tanju Vrbat (SDP), Igora Kolmana (HNS) i Franu Matušića (HDZ).
Kao njihovi zamjenici predloženi su Božidar Kalmeta (HDZ), Danijel Mondekar (SDP), Ivan Račan (SDP), Ana Komparić Devčić (SDP), Domagoj Ivan Milošević (HDZ) i Nikola Vuljanić (Laburisti).

Za predsjednika saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Odbor predlaže Borisa Blažekovića (HNS), a za članove Marina Jurjevića (SDP), Sandru Petrović (SDP), Davora Ivu Stiera (HDZ) i Davora Božinovića (HDZ).

Odbor je predložio i sastav Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji, kojim bi predsjedavao Dražen Đurović (HDSSB), kao i sastav saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, koje bi predvodio Branko Vukšić (Hrvatski laburisti).

Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske - Europske unije, po prijedlogu Odbora, vodio bi Andrej Plenković (HDZ).

Odbor predlaže i odluku kojom bi se SDP-ovca Damira Rimca imenovalo članom Upravnog vijeća Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata.
Predloženo je i da akademika Milana Moguša na čelu Odbora "Nagrade Vladimir Nazor" zamijeni akademik Milivoj Solar, a predloženi su i novi članovi tog odbora.