VLADIMIR ŠEKS:

'Amputirat ćemo bolesno tkivo HDZ-a'

20.12.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Vladimir Šeks, potpredsjednik Sabora i HDZ-a, na primanju kod Predsjednika Republike povodom božićnih i novogodišnjih blagdana rekao je da ova godina nije bila laka za HDZ koji se nalazi na raskrižju

'Mi se nastojimo riješiti negativne političke prtljage koje ćemo se i riješiti. Onaj nezdravi dio tkiva i tijela HDZ-a bit će amputiran', rekao je VladimirŠeks. Na novinarsko pitanje znači li to da ga ima još, Šeks odgovara: 'Ne kažem ja da ga ima još. Onaj dio koji je nezdrav, političkim rječnikom govoreći, metaforički, bit će odstranjen. Svaka stranka, pa i HDZ, ako hoće preživjeti i opstati, mora se riješiti onih negativnih elemenata u svojoj političkoj prtljazi.'

On je dodao da je i da je ova godina, koja je na izmaku, teška i za Hrvatsku i za sve hrvatske građane. 'Teška je jer je hrvatsko gospodarstvo u velikoj krizi, puno je nezaposlenih i siromašnih. Razbuktala se borba protiv korupcije, ali ako je Hrvatska u krizi, i izaći će iz te krize jer svaka kriza završava na određeni način, a mislim da će iz ove krize Hrvatska izaći ojačana, da će prebroditi sve poteškoće i da je na najboljem putu da na 20. godišnjicu države doživi oživotvorenje onih ideala na temelju kojih je i hrvatska država stvorena', zaključio je Šeks. Na domjenku je bio i šef antikorupcijske borbe u Hrvatskoj.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kaže da pomaci u borbi protiv korupcije ovise o prikupljenim dokazima do kojih će doći policija, DORH odnosno USKOK i, ovisno o postojanju osnovane sumnje, ići će dalje u postupak.

Na novinarsko pitanje je li već netko došao u državno odvjetništvo i prokazao nekoga od ljudi koji su danas bili na primanju kod predsjednika, Bajić nije želio odgovoriti.

'Kad bih to rekao, počinio bih kazneno djelo otkrivanja državne tajne', kaže Bajić.

Za komentar o godini na izmaku zamolili smo i predsjednika Sabora Luku Bebića koji njome nije sasvim zadovoljan. 'Neke smo stvari pokrenuli koje nisu bile osobito popularne u javnosti, ali će doći do izražaja sljedeće godine u pozitivnom smislu', kaže Bebić jer 'lako je voditi dnevnu politiku, svađati se sa svakim, podržavati svakoga i nikome se ne zamjerati, a drugo je provoditi nepopularne mjere'.

'Stranke su obećavale svakome sve i svašta, a da nisu imale odgovornosti za provođenje toga, jer ne možete vi 100 kuna podijeliti svakome tako da podijelite 150 kuna i da na kraju ostane 100 kuna. Znači, negdje trebate smanjiti, negdje povećati', poručio je Bebić. Zbog toga se nada da će biračko tijelo prepoznati tko je donosio nepopularne odluke i nije zamagljivao istinu.