TIJEKOM BEATIFIKACIJE

Ampula s krvlju Ivana Pavla II bit će izložena kao relikvija

26.04.2011 u 21:25

Bionic
Reading

Ampula s krvlju budućeg blaženika Ivana Pavla II bit će kao relikvija izložena za štovanje vjernika tijekom svečanosti beatifikacije u nedjelju u Vatikanu, priopćio je u utorak tiskovni ured Svete Stolice

Krv je uzeta 'u zadnjim danima Papina života' i stavljena na raspolaganje transfuzijskom zavodu bolnice Bambino Gesu, blizu Vatikana, radi eventualne transfuzije koja se nije dogodila. Krv je u tekućem stanju zbog antikoagulanta koji je bio prisutan u cjevčici u času uzimanja krvi.

Ampula će se staviti u 'skupocjeni moćnik' koji je posebno za tu prigodu izradio Ured za liturgijska slavlja Svete Stolice.

Očekuje se da će svečanu misu beatifikacije koju će u nedjelju u Rimu predvoditi papa Benedikt XVI pratiti između 300.000 i 400.000 ljudi, izravno ili putem golemih zaslona.

Postoji više takvih ampula s krvlju pokojnog pape i informacija o tome poznata je već dulje vrijeme.

Pošto se izloži javnom štovanju vjernika, relikvijar s ampulom čuvat će se u svetištu' u Uredu za liturgijska slavlja, zajedno s drugim vrijednim relikvijama.

Kako piše vjerska agencija I.MEDIA, relikviju će u nedjelju nositi Poljakinja, časna sestra Tobiana Sobodka koja je bila u službi Ivana Pavla II u njegovim privatnim odajama i Francuskinja, časna sestra Marie Simon-Pierre, čije se čudesno ozdravljenje od Parkinsonove bolesti pripisuje novom blaženiku.

Papa Ivan Pavao II koji je bolovao od Parkinsonove bolesti umro je 2. travnja 2005. nakon duge borbe s bolešću.