BESPILOTNE LETJELICE

Amerikanci u Pakistanu ubili četiri pobunjenika

01.08.2011 u 14:03

Bionic
Reading

Četiri osobe za koje se vjeruje da su pobunjenici, ubijene su u ponedjeljak u bombardiranju američke bespilotne letjelice u području na sjeverozapadu Pakistana, uporištu talibanskih pobunjenika, saveznika Al Kaide, priopćili su mjesni čelnici

Dvije rakete ispaljene iz bespilotne letjelice pogodile su automobil u Azam Varsaku, petnaestak kilometara zapadno od Vane, glavnog grada južnog Vaziristana, okruga uz granicu s Afganistanom, gdje je vojska prije dvije godine počela ofenzivu protiv islamističkih pobunjenika.

Riječ je o prvom napadu bespilotne letjelice nakon 12. srpnja, kada su američke bespilotne letjelice pogodile jedan automobil i kuću, usmrtivši najmanje šestoricu pobunjenika u susjednom okrugu u sjevernom Vaziristanu.

'Najmanje su četvorica pobunjenika poginula u bombardiranju', rekao je čelnik mjesne sigurnosne službe, a taj je broj potvrdio i drugi sigurnosni izvor koji je htio ostati anoniman i nije mogao potvrditi identitet žrtava.

Podaci o žrtvama sukoba i napada bespilotnih letjelica koje objavljuju pakistanski sigurnosni dužnosnici nije moguće provjeriti, budući da su ta područja u rukama islamističkih pobunjenika i pristup njima je zabranjen.

Veze Sjedinjenih Država i Pakistana koji se koncem 2001. pridružio američkom 'ratu protiv terorizma' na tom području, na najnižoj su razini nakon jednostrana američkog napada u kojemu je 2. svibnja u Abotabadu, na sjeveru Pakistana, ubijen Osama bin Laden