USKORO OPERACIJA

Američki liječnik šokiran kako su Stephanie liječili u RH

28.09.2012 u 15:53

Bionic
Reading

Malena djevojčica Stephanie Milda čija je priča podignula Zadar i Hrvatsku na noge jučer je provela šest sati na pregledu u bolnici u Chicagu, objavili su njezini roditelji Anita i Ivica na svom profilu na Facebooku

'Stephanie je kao i svu trenutačno postojeću liječničku dokumentaciju iz Hrvatske pregledao dr. Frim te je ostao šokiran, možemo reći 'neliječenjem' u Hrvatskoj', napisali su njezini roditelj. Malena Stephanie će tijekom današnjeg dana ili u ponedjeljak ići na magnetsku rezonancu glave i kralježnice. U srijedu, 3. listopada u 20 sati, po centralnoeuropskom vremenu, dr. Frim će obaviti prvu operaciju Chiaria (ACM), a nakon iste odlučit će koji su zahvati dalje potrebni.

Podsjetimo, petogodišnja Stephanie je oboljela od teške Arnold-Chiarijeve malformacije (ACM), a uz to ima i cistu između velikog i malog mozga.

Stephanie je ova teška bolest dijagnosticirana početkom 2012., operirana je u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, a kako poboljšanja stanja nije bilo obitelj se odlučila na skupu operaciju na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu. Preko prijateljskih kontakata i hrvatskog znanstvenika koji radi na spomenutoj ustanovi obitelj je stupila u kontakt s dr. Davidom Frimom, a za operaciju su morali prikupiti 300 000 američkih dolara kako bi Stephanie omogućili povratak u ukradeno joj djetinjstvo. Ne pamti se kada je jedna dramatična životna priča mobilizirala toliko ljudi u zajedničku akciju kako što je ova. U velikoj humanitarnoj akciji za Stephanie prikupljeno je više od 2,5 milijuna kuna, a javnost s nestrpljenjem očekuje rezultate i vijesti iz SAD-a.