PROLEMATIČNO LJETOVANJE

Aleksandri Ljubi suđenje počinje krajem rujna

21.08.2012 u 20:08

Bionic
Reading

Suđenje bivšoj glasnogovornici zagrebačke policije Aleksandri Ljubi, optuženoj da je zlouporabila položaj i ovlasti i na trošak MUP-a 2006. na ljetovanje u policijsko odmaralište u Dramlju povela prijateljicu i njezinu djecu, počet će krajem rujna, a u sudnici zagrebačkog Županijskog suda trebalo bi se pojaviti desetak svjedoka.

Suđenje će voditi sudac Željko Horvatović koji je na današnjem pripremnom ročištu zatvorenom za javnost početak suđenja zakazao za 24. rujna.

Na suđenju će se ispitati desetak svjedoka, uglavnom djelatnika MUP-a, doznaje se od branitelja optužene Nikole Mandića, koji smatra kako je postupak protiv bivše policijske glasnogovornice potpuno nepotreban jer u cijelom slučaju nitko nije oštećen. Naime, Ljuba je naknadno sama platila cijeli trošak ljetovanja.

"Riječ je o potpuno benignom slučaju i ne znam zašto tužiteljstvo ustrajava na kaznenom postupku u kojemu nema štete", kazao je Hini odvjetnik Mandić.

Njegova branjenica se danas pojavila na pripremnom ročištu za razliku od drugooptuženog bivšeg šefa Odjela uslužnih djelatnosti MUP-a Mije Vadžića koji je ranije priznao krivnju i nagodio se s USKOK-om.

Aleksandra Ljuba je bila glasnogovornica zagrebačke policije do travnja 2010., nakon čega je premještena u MUP-ov Odjel za odnose s javnošću. Bez obzira na kazneni postupak, nije udaljena s dužnosti. U MUP-u su, kako je nedavno objavljeno u medijima, ustvrdili da je u ovom slučaju, po Zakonu o policiji, nastupila apsolutna zastara pokretanja disciplinskog postupka pa se nisu stekli zakonski uvjeti za njezino udaljenje s dužnosti.

Suoptuženi Vadžić je na vlastiti zahtjev umirovljen u srpnju 2010.