PRIVEDEN NA POLICIJU

Albanski brodolomac na međunarodnoj je tjeralici

26.01.2009 u 15:22

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskoga suda u Dubrovniku priveden je albanski državljanin R.P. (1966.) jer je utvrđeno da je za njim raspisana međunarodna tjeralica, izvijestila je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava

Policijska uprava je priopćila da je taj Albanac 22. siječnja ove godine, nakon brodoloma, pronađen u Maslinovi, uvali na otoku Mljetu, kamo je doplivao do obale.

Utvrđeno je da je s još dvojicom albanskih državljana 18. siječnja brodicom krenuo iz Albanije. Pošto im se pokvario motor, plutajući su došli do blizine Mljeta, gdje se brodica prevrnula, a on se uspio spasiti.

U blizini otoka Mljeta 22. siječnja pronađeno je truplo, a utvrđeno je da je riječ o muškarcu koji je bio na brodici, dok se za nestalim Albancem i dalje traga, priopćila je policija.

Tijekom potrage za Albancima pronađeno je 18 paketića s ukupno 46, 8 kilograma marihuane. Paketići su pronađeni u akvatoriju južne, pučinske strane otoka Mljeta. Ima li droga ikakve veze s pronađenim Albancem i njegovim suputnicima, za sada nije poznato.