INFORMACIJE TAJNE SLUŽBE

Albanci planiraju atentat na Jeremića

12.12.2008 u 11:01

Bionic
Reading

Srbijanska Sigurnosno-informativna agencija došla je do podataka da albanci s Kosova i Metohije planiraju atentat na ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića

Albanski teroristi atentat bi trebali izvesti dok je Jeremić u inozemstvu, no ne isključuje se mogućnost da se napad na ministra dogodi i u Beogradu. Agencija traži od policije da pooštri mjere sigurnosti ministra Jeremića.

Informacija nosi oznaku 'službena tajna' i u njoj je navedeno da nije za distribuciju, no Press ju je ipak odlučio objaviti. Smatraju da javnost ima pravo znati da Jeremiću prijeti opasnost, 'pogotovo zbog toga što je u Srbiji prije samo pet godina ubijen premijer Zoran Đinđić', stoji u članku. Agencija za sigurnost i informiranje o otkriću je odmah obavijestila ravnatelja srbijanske policije Milorada Veljovića.

Planovi albanskih terorista s Kosova i Metohije o izvršenju atentata na Vuka Jeremića otkriveni su gotovo u isto vrijeme kada su počeli medijski napadi na ministra.

Europski diplomati kritizirali su Jeremićevo bahato ponašanje, tvrdeći da njime šteti Srbiji. Belgijski diplomati posebno su kritizirali Jeremićevo stajalište da zbog gospodarske krize srbijanska vlada neće moći ispuniti sva obećanja i da EU zato za Srbiju treba učiniti nešto više.