SKLONIŠTE U LATAKIJI

Al-Asad sprema osvetu iz palače na obali

19.07.2012 u 13:06

Bionic
Reading

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad u priobalnom je gradu Latakiji odakle koordinira odgovor na ubojstvo trojice svojih najviših vojnih čelnika, izvijestili su u četvrtak oporbeni i zapadni izvori

Asad, koji se u srijedu, nakon bombaškog napada u zgradi službe nacionalne sigurnosti u kojemu su poginuli njegov šogor i još dvojica generala, nije pojavio u javnosti, odsad koordinira vladine operacije. Nije poznato je li Asad doputovao u Latakiju prije ili nakon napada.

'Prema našim informacijama Asad se nalazi u svojoj palači u Latakiji i ondje bi se mogao zadržati nekoliko dana', rekao je visoki dužnosnik oporbe koji je želio ostati anoniman. Palača, koju je Asad ranije koristio da bi vodio poslove, smještena je na brijegu u blizini Latakije, sirijske glavne pomorske luke.

Diplomat koji prati razvoj događaja u Siriji izjavio je kako javnost sada prati koliko će dobro Asad uspjeti voditi zapovjedne strukture. U pokrajini Latakiji nekoliko je gradova u kojima žive članovi Asadove manjinske alavitske zajednice.