CENZURIRANA SNIMKA

Aktivisti ipak prvi napali izraelske vojnike?

10.06.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Snimka, ako je vjerodostojna, a koju su navodno mainstream mediji odbili prikazati, potvrđuje verziju Izraela koji tvrdi da su njegovi vojnici otvorili vatru tek nakon što su ih napali aktivisti na turskom brodu, što aktivisti negiraju

Snimka, ako je vjerodostojna, a koju su navodno mainstream mediji odbili prikazati, potvrđuje verziju Izraela koji tvrdi da su njegovi vojnici otvorili vatru tek nakon što su ih aktivisti napali.

Na snimci se, međutim, vidi da su izraelske vojnike pojedini aktivisti napali čim su stupili na brod, da su na njih bacane bombe i da su napadani nožem, na što oni nisu odgovarali, bar ne u početku.


U tekstu koji prati snimku ističe se da su 90 posto prisutnih na brodu zaista bili civili i humanitarci, ali je postavljeno i pitanje zašto se dopušta da oni budu svojevrsni taoci onih koji pod krinkom humanosti zapravo žele poticati i izazvati nasilje?

U međuvremenu su objavljene i nove fotografije s turskog broda na kojem se vide ranjeni izraelski vojnici okruženi aktivistima, a objavila ih je turska organizacija IHH koja je organizirala dostavljanje pomoći u Gazu i koju Izrael optužuje za snažne veze s Hamasom.

IHH se navodno nadao da će objavljivanjem fotografija stvoriti dojam u javnosti da su njezini aktivisti bili spremni pomoći ranjenim izraelskim vojnicima čak i kad su oni sami bili napadnuti.

Izrael, pak, smatra da snimljeno potvrđuje njegovu verziju da su ekstremisti napali izraelske vojnike, koji su reagirali u samoobrani.

Dosad neviđena snimka napada