RASPLET SLUČAJA KAMENSKO

'Ako treba ponovno ćemo dati iskaze, ali i materijalne dokaze'

04.11.2011 u 16:38

Bionic
Reading

Bivše radnice Kamenskog, nekadašnjeg tekstilnog diva, spremne su pred istražiteljima ponoviti sve što znaju, ali i dati nove dokaze ako su potrebni, o svim 'mutnim' radnjama koje su dovele do propasti tvornice u kojoj su proveli radni vijek. Dio njih već je nekoliko puta i bio u kriminalističkoj policiji, no spremne su i ponovno svjedočiti

Iako je javnost brujala o ispitivanjima u vezi slučaja Kamensko, a policija demantirala privođenja i uhićenja, posve je jasno da se oko slučaja upropaštene tvornice i razrješavanja sudbine 450 radnica nešto pokrenulo s mrtve točke

'Policija me je, zajedno s drugim kolegicama, zvala na obavijesni razgovor. Nekoliko puta. I sada, nakon što su navodno ispitani neki ljudi, očekujem novi poziv. Neće mi biti teško, jer moramo ustrajati u borbi za pravdu', potvrdila je Đurđa Krnjak, jedna od bivših radnica.

I ona, ali i njezine kolegice, ne žele vjerovati da se u svemu ne radi samo o predizbornom triku. Nadaju se i da će 'pravosuđe ubrzati stvar, a proces biti pokrenut što prije'.

'Želimo odgovor tko je kriv za ovu propast, a onda da ih osude i blokiraju im svu imovinu. Od te imovine očekujemo da isplate svaku ženu koja je svojim krvavim i poštenim radom to i zaslužila. Vremena nemamo i želimo da to bude što prije', poručila je Đurđa Grozaj u izjavi za Novu TV.

Navodno je na obavijenom razgovoru bilo 15-ak osoba. Nastavljene su i spekulacije kako su sve radnje koje su prethodile posljednjim danima Kamenskog bile usmjerene na konačno uništavanje tvrtke, a sve u cilju da se pojedinci dočepaju čak 127 milijuna kuna vrijednog zemljišta na kojem se nalazi tvornica.

Iako se, po neslužbenim spoznajama, iza svega krije Miroslav Kutle, odvjetnik je kontroverznog biznismena Damir Alagić u telefonskoj izjavi za HTV poručio kako njegov klijent 's tim nema nikakvih dodirnih točaka'.

I za Ninoslava Pavića, koji je po medijskim navodima također umiješan u aferu, javnoj televiziji je stigao odgovor kako 'nema nikakvih poslovnih odnosa s društvom Kamensko d. d., niti su takve odnose imali u prošlosti', odnosno da 'nisu imali bilo kakvog utjecaja na poslovanje Kamenskog'.

U cijeloj se priči po medijima spominje i ime bivšeg direktora Kamenskog Antuna Crlenjaka, no po mišljenju Đurđe Krnjak on 'nije bio sâm, nego je samo bio marioneta poznatog klana kojemu do sada nitko nije mogao ništa'.

Na sličnom tragu razmišlja i bivša radnica Danica Radošević koja najavljuje kako je ne samo spremna ponovno izaći pred istražitelje, nego i dati nove materijalne dokaze. 'Kad smo jednom sreli Kutlu u firmi i pitali što on radi tu, odgovoreno nam je kako je došao kupiti odijelo', prepričala je Danica Radošević.

Nezadovoljne radnice i dalje tvrde kako u svojoj borbi neće odustati. Upozoravaju kako je njihovom kaznenom prijavom otvorena još jedna stranica priče poznate kao privatizacijska pljačka.