FIMI MEDIA

Thompson: Sanader mi je dao 50 tisuća kuna za crkvu u Čavoglavama

05.09.2017 u 09:00

Bionic
Reading

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti pjevač Marko Perković Thompson. Pjevač se jutros ukazao na sudu što ne čudi s obzirom da mu je u slučaju nedolaska prijetilo privođenje

Thompson je jutros stigao na ročište koje je u 9.30 počelo na Županijskom sudu u Zagrebu. Držao je ruke preko lica kako ga fotoreporteri ne bi snimili, javlja N1.

'Barišića nisam poznavao. Ne znam jesam li se sreo s njim. Nisam preuzeo novac od njega. To sam rekao i u prvom iskazu', rekao je Thompson na početku svjedočenja. Na pitanje sutkinje Irene Kvaternik o kupovini stana rekao je da je svojim sredstvima i dijelom kredita kupio zemljište s partnerima. 'Ono je postalo centar interesa porezne. Nisu mi priznali ugovor i odrezali su mi porez. Morao sam poveću svotu platiti.', rekao je Thompson.

Thompson je danas na suđenju ponovio raniji iskaz, no kazao je i kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li ih podržati. Tada nisu nisu govorili o cijeni njegovog nastupa, a kada ga je Sanader pitao može li kako pomoći Thompson je kazao da bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama, javlja Večernji list.

Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu. Uz to Thompson je kazao i da 2007. nije pjevao ni za jednu političku stranku.

Naime, pjevač se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, a nije opravdao svoj nedolazak, pa je njegovo privođenje naložila sutkinja Irena Kvaternik, ne pojavi li se u 9.30 na sudu, javlja HRT.

Obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera nije odustala od neposrednog ispitivanja pjevača. Tužiteljstvo tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog Sanadera, dobivao novac iz crnoga stranačkog fonda - kako ne bi nastupao na predizbornim skupovima za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio birača.

  • +2
Marko Perković Thompson kao svjedok na suđenju u slučaju Fimi media Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje 'crnog stranačkog fonda' preko marketinške agencije Fimi media.

  • +3
Marko Perković Thompson Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL