sova na radnim mjestima

Ako niste znali, slovenski špijuni su godinu dana štrajkali. Od danas opet rade

22.10.2018 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon gotovo jednogodišnjeg štrajka zaposlenici slovenske Obavještajno-sigurnosne agencije (SOVA) u ponedjeljak su se vratili na svoja radna mjesta

Kako javlja slovenska državna televizija, štrajk koji je započeo 30. studenog prošle godine okončan je u ponedjeljak, nakon što je na dužnost ravnatelja tajne službe došao Rajko Kozmelj.

'Novi ravnatelj SOVA-e uvjerio nas je kako će se situacija vrlo brzo riješiti', izjavio je u ponedjeljak predsjednik tamošnjeg Sindikata državnih tijela Frančišek Verk.

Podsjetimo, zaposlenici slovenske tajne službe bili su u štrajku gotovo godinu dana zbog nemogućnosti ostvarivanja socijalnog dijaloga, malih plaća te nedovoljnog broja zaposlenih, što je rezultiralo prekovremenim satima zaposlenika.

Slovenska tajna služba je, podsjetimo, učestalo na meti ismijavanja javnosti zbog svoje neučinkovitosti. Primjerice, njezini pripadnici su u rujnu 2011. godine uhvaćeni i fotografirani na pijanci u jednom planinarskom domu, a četiri godine kasnije pripadnici SOVA-e uhvaćeni su u prekomjernom angažiranju oko arbitraže s Hrvatskom.

  • +31
Piranski zaljev i Sv. Gera Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Ubrzo potom slovenska tajna služba upala je u novi skandal nakon što su agenti austrijske tajne službe razotkrili kako slovenski agenti vrbuju zaposlenike austrijskog veleposlanstva kako bi doznali namjere Beča u pogledu luke Kopar.

>>> Razulareni slovenski špijuni uhvaćeni na pijanki

U kojoj mjeri su agenti slovenske tajne službe bili nepažljivi i neučinkoviti, ponajviše govori podatak kako su naši susjedi namjeravali raspustiti tu agenciju i osnovati novu.