BANDIĆ KONAČNO ODLUČIO

Ako ne s Mt. Everesta, na Pantovčak sa Sljemena

03.11.2009 u 12:27

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kandidirat će se za predsjednika Republike u četvrtak na Sljemenu

Prema informacijama iz krugova bliskih zagrebačkom gradonačelniku, Milan Bandić odlučio se za spektakularnu objavu svoje predsjedničke kandidature: rano ujutro popet će se na Sljeme kako bi bistra uma, daleko od gradske vreve i na svježem zraku s pogledom na sve četiri strane svijeta, pozvao građane cijele Hrvatske da glasuju za njega na predsjedničkim izborima koji će se održati 27. prosinca.

'Ne mogu na Mt. Everest'

'Radio sam svašta u životu, ali popeti se na Mount Everest ne bih mogao.Moj vrh je Sljeme i na njega ću se uskoro opet popeti', poručio jeBandić večeras s pozornice Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gdjemu je na promociji filma ženske alpinističke ekspedicije na Mount Everest2009. uručeno priznanje HPS-a zbog potpore koju im je dao za posljednjedvije ekspedicije. (V.B.)

Podsjetimo, predsjednički izbori bit će službeno raspisani sutra nakon objave Vladine odluke u Narodnim novinama. Od četvrtka do 18. studenoga svi zainteresirani za Pantovčak trebaju skupiti deset tisuća potpisa kako bi postali službeni kandidati za trećeg predsjednika Hrvatske. U slučaju da nijedan kandidat ne dobije potrebnu većinu 27. prosinca, drugi krug predsjedničkih izbora održat će se 10. siječnja 2010. godine.

Gradonačelnik Ankare Melih Gökçek danas je Bandiću ponudio za predsjedničku kampanju tri autobusa koja je i sam koristio u izborima za gradonačelnika. Podsjetio je i da je sadašnji turski premijer prije te funkcije bio gradonačelnik.

Bandića su danas opet zaskočili novinari pitanjima o predsjedničkoj kandidaturi, no on je poručio samo da je 'uvijek znao odabrati tajming i vrijeme, pa će ga odabrati i sada' te da stvari idu u dobrome smjeru.

Ponovio je da njegova kandidatura za predsjednika više ne ovisi o njemu i dodao da dijelom ovisi o novinarima, a više o hrvatskim ljudima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, njegovim sugrađanima.

Na upit novinara hoće li biti na sjednici Predsjedništva SDP-a i je li to možda njegovo zadnje sudjelovanje na sjednici Predsjedništva SDP-a, Bandić je odgovorio da neće doći jer mu je u gostima gradonačelnik Ankare Melih Gökçek. 'Predsjedništvo SDP-a će biti ovaj put bez mene, ali ću dobiti zaključke i ono što se bude operativno događalo', rekao je Bandić.