NI DANAS NEMA TRAGA ANTONIJI BILIĆ

'Ako ne pronađu tijelo, Paravinja neće odgovarati za ubojstvo'

28.06.2011 u 17:36

Bionic
Reading

Policija je oko 15 sati zaključila današnji dio potrage za nestalom Drnišankom Antoniom Bilić (17), no, i danas bez ikakvih rezultata, izvijestila je popodne glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor

Tijekom dana pretraživalo se šire područje od mjesta Oklaj do Kistanja, uključujući i rijeku Krku, i to na području od Brljana prema hidrocentrali. U potrazi je sudjelovalo više od 110 pripadnika interventne jedinice policije, specijalne policije (ronioci), službenika kriminalističke policije i više od 20 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja te manji broj vatrogasaca iz Drniša.

Potrazi se danas priključila i skupina od šest slovenskih policajaca i pripadnika vojske s vojnim čamcem i uređajem sonarom kojeg posjeduje slovenska vojska, a služi za pretragu dna rijeke.

Također, na zahtjev MUP-a, na mjesto pretrage upućene su dvije bespilotne letjelice Oružanih snaga RH i 12 pripadnika OS RH, koji upravljaju letjelicama kojima se snima korito rijeke Krke kao i područje kanjona Krke od brane Brljan do ušća rijeke Krke u Šibeniku.

Policija smatra da bi uporaba letjelica iz zraka mogla koristiti u pronalasku novih tragova u slučaju nestale Antonije Bilić, rekla je glasnogovornica šibensko-kninske.

Ako ne nađu tijelo, Paravinja neće odgovarati za ubojstvo

Ugledni kazneni odvjetnik Branko Šerić pojasnio je za HTV da Dragan Paravinja ne može odgovarati za ubojstvo Antonije Bilić ako policija ne pronađe njezino tijelo. Naime, premda je Paravinja priznao zločin, u sudskom postupku to nije dovoljno te je za osuđujuću presudu potreban i 'materijalni dokaz'. (HTV)

Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić istaknuo je kako je današnja pretraga bila otežana uvjetima na terenu. Naime, rijeka Krka je nabujala, a vidljivost je bila smanjena na samo jedan metar, te je roniocima, pripadnicima postrojba Specijalne policije, zadatak bio izuzetno kompleksan, rekao je.

Policija navodi da će potraga za Antoniom Bilić biti nastavljena i sutra i to na istom području.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. lipnja kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole, i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhićen je u nedjelju, 26. lipnja, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. lipnja kada je za njim pokrenuta policijska potjera. Tijekom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao kako je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, uključujući i rijeku Krku. Paravinja se trenutačno nalazi u pritvoru u Osnovnom sudu Sokolac u Istočnom Sarajevu.

Vrhovni sud Republike Hrvatske odlučio je danas da će istrage protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za dva pokušaja silovanja te ubojstvo Antonije Bilić, voditi šibenski Županijski sud. Protiv Paravinje su pokrenute dvije istrage, jedna u Šibeniku zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja, a druga u Splitu zbog pokušaja silovanja 25-godišnje neimenovane autostopistice kod Omiša u lipnju prošle godine.