ZGREBEC JE JASNA

'Ako Lovrić sama ne odstupi, stranka će povući potez'

04.04.2014 u 13:02

Bionic
Reading

Iako je do sada sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel imala podršku stranke, čini se da su i u SDP-u konačno shvatili koliko štete im nanosi činjenica da je Lovrić zbog niza malverzacija uhićena i završila u jednomjesečnom istražnom zatvoru

Naime, SDP-ova potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec, na upit novinara, danas je jasno rekla da bi Marina Lovrić Merzel mora odstupiti.

'Stranka će povući potez ako ona sama neće', kratko je rekla Zgrebec

Prvi je to put da su u SDP-u jasno naznačili da Marina Lovrić Merzel mora snositi neke posljedice zbog toga što je uhićena i što će sljedećih mjesec dana provesti u istražnom zatvoru.

Da cijela situacija s Marinom Lovrić Merzel šteti stranci, svjesni su svi u SDP-u, a da će se neki potezi morati povući, jučer je naglasio ministar obrta Gordan Maras. 'Moramo zaštititi stranku i članove jer je prevažno ono što svi naši članovi osjećaju, a to je da je SDP stranka koja je duboko drugačija od HDZ-a. Ova situacija nije ugodna, niti me veseli, ali ono što mislim čut ćete uskoro na Predsjedništvu stranke', kazao je jučer Maras.

Sve je jači pritisak na to da Lovrić Merzel da ostavku na mjesto sisačko-moslavačke županice, no ona zasad još nije povukla takav potez. Izjava Dragice Zgrebec pokazuje da takvo što očekuju i u SDP-u, a ako to ne napravi, čini se da bi je moglo zadesiti izbacivanje iz stranke. Naime, sukladno Statutu SDP-a, Predsjedništvo te stranke ima ovlasti svakog člana suspendirati ili isključiti iz stranke.

O sankcijama za Lovrić Merzel šef SDP-a Zoran Milanović zasad nije htio konkretno govoriti kazavši samo kako prvo mora vidjeti optužnicu. Također je prije nekoliko dana rekao da se članove Predsjedništva, poput Sabe i Lovrić Merzel, ne može samo tako suspendirati jer su birani na Konvenciji. No po tom pitanju demantirao ga je Statut koji jasno govori da Predsjedništvo SDP-a ima ovlasti nekog suspendirati sa svih stranačkih funkcija i isključiti iz stranke.