MILANOVIĆ O KARAMARKU

'Ako je to o SOA-i točno, kriminal je za to dječja priča'

03.03.2014 u 15:19

Bionic
Reading

'Situacija nije jednostavna, a kao što vidite BDP ili lagano stagnira ili pada. U slijedećoj godini, trebao bi konačno početi rasti. Ovo su važni projekti koji bi tome trebali pridonijeti, a država je direktno uključena, odnosno njen rad ili nerad rezultira investicijom ili ne-investicijom. Ovaj kompleks ovdje je, barem 19 godina, u rupi, zanemaren', kazao je danas premijer Zoran Milanović u službenom posjetu Kuparima

'Ovdje nitko nije imao interesa maknuti malim prstom, a u dvije godine mi smo obavili kompleksan pravni posao i sad je sve spremno za investiciju. U fazi je trenutno neobvezujući dio natječaja, a računamo na to da bi do kraja proljeća imali jasnu situaciju tko će dobiti pravo građenja i koncesiju na 99 godina, te uložiti više stotina milijuna eura i stvoriti barem 300 stalnih radnih mjesta, ovisno o tome kolika bude sezona. S obzirom na veličinu investicije, bit će sezona skoro cijelu godinu, radi se o hotelima visoke klase. To je sve moglo biti tu prije 7,8 godina, pa čak i devet, no nikome nije bilo stalo', kazao je Milanović, te je dodao kako je na prostoru Kupara bio nekoliko puta, javlja Dubrovački list


Premijer je komentirao i odlazak na Novi Zeland, odnosno činjenicu kako neće biti tu kada se bude izglasavao rebalans proračuna. 'Neću biti tu, ali netko je morao potpisati rebalans proračuna. Nevjerojatno je da u 22 godine nitko od hrvatskih premijera ili premijerki nije bio na Novom Zelandu, a pričamo o našoj dijaspori. To je deset dana vrlo intenzivnog puta kojem se i veselim i ne veselim. Bit će naporan, ali netko to mora napraviti, tamo će biti i 30. godišnjica osnivanja hrvatske katedre na Sveučilištu u Sidneyu, koja se financira hrvatskim sredstvima, radi mnoštva dijaspore. Spreman sam i na pitanja o politici. Prema tome, put će biti 'bittersweet'', kazao je Milanović.

Na pitanje o relacijama Josipović – Karamarko, Milanović odgovara: 'Ne vidim tu nikakav rat, ukoliko je ono što je jedan dnevni list objavio autentično, radi se o nečemu što je puno gore od kriminala. Kriminal je dječja priča za to i manje je zlo ako netko ukrade neki iznos, iako je i to zlo, nego kada netko učini nešto ovako. Ovako se ruši sustav i hrvatska država i time se ne mislim baviti osobno, a mislim da se time ne bi trebala baviti niti aktualna ekipa u SOA-i, već profesionalci i saborska tijela koja će se time baviti'. istaknuo je premijer.

Na tužbu za genocid istaknuo je kako se država pripremila 'sve za to'. 'U režiji ekipe iz Beograda, koja je znala i ovdje ljetovati, ali one ekipe od prije više od dvadeset godina, dogodili su se teški ratni zločini s elementima genocida. To ćemo probati dokazati, Hrvatska je pripremila tužbu i gurat će do kraja', istaknuo je Milanović.

Više pročitajte ovdje