KAJIN O STANJU U ZEMLJI

'Ako je Šeks presudio to je uvod u strahovladu'

16.10.2010 u 12:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin danas je u Puli, komentirajući optužbu Damira Polančeca kako je presuda protiv njega donesena ranije, rekao da je "ako je Šeks odredio visinu kazne Polančecu, onda je to uvod u izvanredno stanje u zemlji, odnosno uvod u strahovladu".

Na konferenciji za novinare u Puli Kajin je rekao da smatra kako je "dovoljno da netko uperi prstom od nekog na vlasti, pa da se proglasi državnim neprijateljem".

Istaknuo je da hrvatsko pravosuđe mora biti autonomno i ne smije Hrvatsku gurnuti u, kako je rekao, " 71. godinu da bi čuvalo vlast opredjeljujući se za jednu stranu".

Kajin smatra da se Hrvatska nalazi "pred gospodarskim, socijalnim i moralnim slomom i jedna redovna mjera kao izbori bi joj pomogla".

"Kako je krenulo ni Papin blagoslov Hrvatskoj neće pomoći. No, možda uz Božju pomoć i ekipa na vlasti shvati da je ona kočničar u zemlji", rekao je Kajin dodavši kako Hrvatska bez izbora samo srlja u duboku krizu jer se "premijerka Kosor u posljednje vrijeme bavi isključivo HDZ-om, dok s Hrvatskom nitko ne želi imati posla".

Na djelu je, ocijenio je Kajin, "bitka za ostavštinu HDZ-a između Šeksa i Kosor s jedne te Sanadera s druge strane". Kajin smatra da su "za hrvatsku besperspektivnost jednako odgovorni Jadranka Kosor koja snosi političku odgovornost" i bivši premijer koji je", kako je kazao, "vjerojatno i kazneno odgovoran".

Građani su danas prikovani uz TV, kao pred 14. kongres SKJ, rekao je Kajin dodavši kako se danas premijerki Kosor skandira, kao što se tada skandiralo nekom drugom, "Jadranka, mi ti se kunemo, da s tvoga puta ne skrenemo.

Govoreći o mogućnosti dolaska MMF-a Kajin je kazao da ako bi tim dolaskom došlo do korekcije kune na niže, to bi predstavljao ne samo krah vlade nego i krah HNB-a te ujedno i bankrot desetina tisuća građana i malih gospodarstvenika.

"Kunu je trebalo postupno korigirati, ona je precijenjena, ali danas pristati na devalvaciju bio bi sumrak socijalne države i gospodarske opstojnosti", zaključio je Damir Kajin.