ČISTI SE OKO ŠKOLA

Akcija odvoza snijega u Osijeku

05.02.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Sve su ceste prohodne, a s naplaćivanjem kazni onima koji ispred svojih domova nisu očistili snijeg krećemo u 7.30 sati u ponedjeljak, najavio je gradonačelnik

Osječka komunalna tvrtka Unikom danas će početi odvoziti snijeg van grada. Tako će u 15 sati djelatnici kamionima stići na Korzo, u Kapucinsku ulicu u samom središtu grada, i tovarili snijeg koji se u toj maloj ulici, kojom ide i tramvaj, nema kamo ukloniti. U Osijeku je, inače, količina oborina dosegla 38 centimetara, a kako bi promet i početak radnog tjedna tekao što normalnije, oformljeni Krizni stožer donio je jučer niz mjera. Prije svega, snijeg ispred svojih institucija moraju danas do 16 sati očistiti djelatnici škola i vrtića.

‘Sve su ceste prohodne, a s naplaćivanjem kazni onima koji ispred svojih domova nisu očistili snijeg krećemo u 7.30 sati u ponedjeljak’, najavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo. Koncesionar čisti i zametene parkinge zbog čega, dok se ne ukloni snijeg, neće biti naplaćivanja parkiranja.

Kako bi sve bile prohodne, strojevi su danas ušli i u ulice koje nisu u prioritetima grada za čišćenje. Snijeg će, prema najavama meteorologa, padati do srijede.