INCIDENT PRED SUDOM

Ajkićev otac vrijeđao policajce

13.04.2010 u 17:31

Bionic
Reading

Karlovačka policija prikuplja informacije o incidentu koji se danas oko podneva dogodio ispred zgrade suda u Karlovcu, u trenutku kada su o „slučaju Ajkić“ u Istražni centar Županijskog suda išli svjedočiti policijski službenici koji su se kobne večeri našli na mjestu gdje je njihov kolega navodno pretukao Alena Ajkića

Naime, ispred zgrade suda u okupilo se nekoliko članova Ajkićeve obitelji, susjeda i prijatelja koji su prosvjedovali protiv policijske brutalnosti držeći i rukama fotografije iznakaženog lica mladića. Burno su reagirali kada su primjetili trojicu policajaca-svjedoka, piše Jutarnji list

- Bando - povikao je Alenov otac Edmir psujući im mater. Alen je vikao jednom policajcu: "crna Honda“, dajući mu valjda do znanja da zna koji policajac vozi automobil.

Glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić potvrdila je da predmet njihove istrage 51-godišnjak, a prijeti mu prekršajna prijava.

Incident se dogodio ispred Županijskog suda gdje je istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak ispitala svjedoke u slučaju premlaćenog mladića Alena Ajkića , trojicu njegovih prijatelja, kao i trojicu policajaca koji su se tijekom sukoba Ajkića i pritvorenog policajca Kristijana Maglića našli na benzinskoj stanici Tifon u karlovačkoj četvrti Švarča.

Protiv policajca Kristijana Maglića se vodi predkazneni postupak za utvrđivanje nanošenja teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio oštećeni Ajkić, a 30-dnevni pritvor mu je određen jer postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. Ajkićev odvjetnik Željko Olujić najavio je kaznenu prijavu zbog pokušaja zataškavanja cijelog slučaja.