RASPRAVA U SABORU

Agrokor došao na dnevni red tek navečer, HDZ odbio prebacivanje na jutro

16.05.2018 u 21:47

Bionic
Reading

Rasprava o prijedlogu 36 oporbenih zastupnika o izmjeni Odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor započela je u srijedu navečer iza 20 sati, a saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako je smisao tog prijedloga nastaviti započeti posao i pokazati kako je Agrokor nastao, rastao, kako nas je gutao, i na kraju progutao

Kako bi se u Saboru raspravljalo o aktualnoj aferi Hotmail i stanju u Agrokoru, mostovci su prikupili 30 zastupničkih potpisa te na temelju mogućnosti predviđenih Poslovnikom uputili Saboru zahtjev da se provede rasprava o izmjeni Odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor kako bi se omogućilo ponovno pokretanje rasprave o Agrokoru.

'Smisao prijedloga je nastaviti započeti posao i pokazati kako je nastao, kako je rastao i kako nas je gutao i na kraju progutao Agrokor. Tko je sve bio uvezan i gdje su završili svi silni državni novci ulupani u vreću bez dna jednog čovjeka i njegove obitelji. I svih onih naslonjenih na njega', rekao je Grmoja predstavljajući prijedlog oporbenih zastupnika.

Smisao je, dodao je, pokazati kako su građani Hrvatske spašavali Agrokor od njegova nastanka.

  • +5
Nikola Grmoja na konferenciji za medije Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Grmoja je na početku rasprave zamolio potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića da raspravu prebaci za četvrtak s obzirom da je kasno započela, a zanima javnost.

Brkić je odbacio taj prijedlog uz objašnjenje da kad se određivao dnevni red nije moglo predvidjeti dokad će rasprava o točkama trajati.