SKANDAL U BJELOVARU

Agent SOA-e uhićen zbog zlostavljanja supruge

29.07.2010 u 14:28

Bionic
Reading

Bjelovarska policija uhitila je agenta SOA-e zbog prijave njegove supruge za zlostavljanje u obitelji. Sud ga je zadržao u dvodnevnom pritvoru i pustio. Navodno već dulje vrijeme zlostavlja i dvoje maloljetne djece

Bjelovarom kruži stravična priča o obiteljskom nasilju njihovog sugrađanina, koju je objavio lokalni tjednik Bjelovarac. Prema njihovim informacijama, 42-godišnji agent SOA-e u petak je na obližnjem izletištu Planinarac najprije premlatio, a potom i svukao do gola i fotografirao suprugu.

SutkinjaŽupanijskog suda u Bjelovaru Dajana Barberić Valentić, koja je bila dežurna prošlog vikenda, potvrdila je da je policija u subotu po prijavi nesretne supruge uhitila nasilnika te ga u nedjelju privela na razgovor. Sutkinja navodi da mu je nakon saslušanja odredila 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Nakon isteka pritvora Općinski sud odbio je prijedlog tužiteljstva za određivanje pritvora. Procijenio je da će zabrana približavanja žrtvi biti dovoljno učinkovita mjera opreza te pustio nasilnika na slobodu.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o čovjeku koji već godinama radi u SOA-i i jedan je od njezinih najboljih djelatnika. Izvori bliski agenciji tvrde da dosad nije imao nikakvih mrlja u karijeri te da nitko nije ni znao za nasilno ponašanje u obitelji.