ZBOGOM TUNIS

Agencija potrošila učenički novac za maturalac

26.08.2009 u 08:13

Bionic
Reading

Budući maturanti XV. gimnazije u Zagrebu, popularnog MIOC-a, danas su trebali otputovati na sedmodnevni maturalac u Tunis. Njih 165 uplatilo je oko 700.000 kuna turističkoj agenciji Viza tours za putovanje, no umjesto u Tunisu, učenici će sljedeće dane provoditi u metropoli jer su odgovorni iz Viza toursa novac za maturalac potrošili na poslovanje svoje tvrtke!

U užarenoj i napetoj atmosferi na rubu incidenta, gnjevni roditelji jučer su dva sata u sportskoj dvorani škole pokušavali doznati gdje je nestao njihov novac, no voditelj agencije Zdravko Šojat nije imao odgovor, piše Jutarnji.hr. 'Teško mi je i sramim se, ali vašeg novca nema. Potrošeno je na poslovanje i nismo mogli zatvoriti financijsku konstrukciju tog putovanja', crvenio se Šojat pred razjarenim roditeljima koji su postajali svjesni da njihova djeca na maturalac neće otići. 'Zar vi mislite da smo svi ovdje kreteni? Kako mislite da novca nema? Tužit ćemo vas i spustiti na prosjački štap', prijetio je Šojatu jedan od roditelja.

Viza tours maturantima je nudila putovanje u Tunis u organizaciji agencije Kompas Zagreb. Da bi maturanti mogli otići u Tunis, Viza tours, koja je posrednik u putovanju, trebala je 14 dana prije polaska uplatiti novac na račun agencije Kompas. No to nije učinjeno i novac je otišao u vjetar. Uzaludni su bili pokušaji Veronike Javor, ravnateljice škole, da umiri roditelje obećanjima da će škola izaći ususret maturantima te da će im dati prva dva dana škole slobodno. Uzalud je Saša Sumirat Adikusmah iz Kompasa pokušavao uvjeriti prisutne da će se pokušati naplatiti od osiguranja i tako maturantima izaći ususret. Roditeljima to nije bilo dovoljno.

Tražili su povrat novca ili novi datum polaska djece na maturalac. No jučer te odgovore nisu dobili. 'Žao mi je sina. Ranije se vratio s mora da bi radio i zaradio za džeparac za Tunis. Osjećam se prevareno i izdano', rekao je roditelj Mario Orlić. Novi sastanak zakazan je za sutra u školi, a roditelji se nadaju da će Šojat doći s rješenjem problema.