POGODOVANJE PEVECU?

Adlešič: 'Sve je to podmetanje jednog čovjeka'

05.11.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Nezavisna saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešič opovrgnula je danas da je pogodovala tvrtki Pevec 2006. godine u prodaji gradskoga zemljišta, koje je, kako kaže, prodano na javnom natječaju, a ne izravnom pogodbom

'Ništa u mojem mandatu nije prodavano izravnom nagodbom, pa ni to zemljište u bjelovarskoj poduzetničkoj zoni. Ono je prodano na ponovljenom javnom natječaju jer se na prvi natječaj nitko nije javio', izjavila je za Adlešič, koja je, kaže, za navodnu prijavu USKOK-u doznala iz medija

Adlešić kaže da je odluku o ponavljanju javnoga natječaja donijela gradska komisija koja se bavi procjenama zemljišta i u kojoj ona, kako tvrdi, nije sudjelovala.

'Nakon što se nitko nija javio na prvi natječaj, komisija je odlučila da se spusti cijena zemljišta i raspiše novi javni natječaj na koji se javila samo tvrtka Pevec', kaže Adlešič te ocjenjuje da bi se valjda još netko javio na natječaj da se radilo o 'tako iznimno povoljnoj cijeni kako tvrde mediji'

Mediji su objavili kako se u kaznenoj prijavi tvrdi da je Đurđa Adlešič, dok je bila gradonačelnica Bjelovara, prodala tvrtki Pevec 10 hektara zemljišta za 3,1 milijun kuna, iako se njegova vrijednost procjenjuje na 52 do 70 milijuna kuna.

'Uobičajeno je da se zemljišta u poduzetničkim zonama prodaju po povoljnijim cijenama, a u ovom je slučaju prodaje zemljišta iz 2006. cijena na ponovljenom natječaju spuštena 50 ili 40 posto', kazala je bivša bjelovarska gradonačelnica. Napominje da je 'tvrtka Pevec tada bila u ekspaniziji i nije se moglo sumnjati u njezino poslovanje'.

O navodnoj kaznenoj prijavi USKOK-u kojom joj se, kako pišu mediji, stavlja na teret da je tvrtki Pevec omogućila imovinsku korist od 67 milijuna kuna na štetu grada Bjelovara, Adlešič je, kaže, doznala iz medija.

'Uvjerena sam da je to podmetanje čovjeka koji je želio besplatno dobiti to zemljiše pa se nije ni javio na natječaj', rekla je Adlešič, koja nije željela otkriti o kome je riječ. 'Bit će prilike da kažem čije je to djelo', poručila je.

U USKOK-u se jutros nije mogla dobiti potvrda informacije o kaznenoj prijavi protiv Đurđe Adlešič.