KOSOR NIJE PRIHVATILA OSTAVKU

Adlešič preživjela još jedne navijačke nerede

11.05.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Premijerka nije prihvatila ostavku Đurđe Adlešič, koju je potpredsjednica Vlade u televizijskom intervjuu ponudila dva dana nakon krvavih navijačkih nereda na maksimirskom stadionu

Čini se da je pokajničko posipanje pepelom i nuđenje ostavke samo predstava za javnost, jer jedna od najvažnijih zadaća i briga HSLS-ove potpredsjednice Vlade bili su navijači, tj. zakon o njima. Ona je postala najveći autoritet u državi za taj problem, a nakon nereda se dva dana nije oglasila u medijima, da bi nakon toga nudila ostavku.

Po starom hrvatskom receptu, jedna afera baca prethodnu u drugi plan, pa smo se tako tjedan dana 'zabavljali' navijačima i policijom, a prije nego što je priča dobila epilog, eto nam uhićenja Ivana Mravka.

Nuđenje ostavke potpredsjednice Vlade palo je u drugi, treći plan, no HSLS-ovci neće morati tražiti drugu osobu za fotelju u Vladi jer je Jadranka Kosor nije prihvatila. 'Njih dvije su nakon toga razgovarale. Normalno je da se zbog političke odgovornosti nudi ostavka, a dogovoreno je da se ide dalje u zakonske reforme', potvrdio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Dio odgovornosti prebacio je na Ministarstvo unutarnjih poslova koje je, prema njegovim riječima, ublažilo dijelove Zakona o navijačima.

Pročitajte još: