kadroviranje u državnoj tvrtki

Adanić još pola godine ostaje na čelu Janafa. Plenković tu fotelju čuva za Damira Krstičevića?

21.02.2021 u 17:53

Bionic
Reading

Privremenom predsjedniku Uprave Janafa Stjepanu Adaniću šestomjesečni mandat uskoro istječe. Vlada još neće raspisati natječaj za predsjednika Uprave ove državne tvrtke s čijeg je čela smijenjen Dragan Kovačević zbog istrage, već će Adaniću privremeno upravljanje produljiti za još šest mjeseci. Razlog? Navodno bi predsjednik Vlade na tom mjestu volio vidjeti bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića

'Ja sam vojnik i samo sam koncentriran na rad. Ništa me u tome ne može omesti i samo mi je na pameti Janaf. Sljedeći tjedan ćemo objaviti rezultate rada i ne mogu o tome prije govoriti pa Vas molim da mail uputite našem uredu za medije', kaže za 24sata privremeni predsjednik Uprave Stjepan Adanić kojem mandat od šest mjeseci istječe krajem ožujka.

Prema neslužbenim informacijama, sljedeći će mu tjedan Vlada produljiti ugovor na još pola godine.

No pravo je pitanje zbog čega Ministarstvo gospodarstva ne raspisuje natječaj za predsjednika uprave jedne od najprofitabilnijih hrvatskih javnih tvrtki. Otkako je Dragan Kovačević naprasno smijenjen zbog sumnje da je primio 1,9 milijuna kuna mita, Janaf vodi Adamić, ratni gradonačelnik Varaždina i nekadašnji bliski suradnik Jadranke Kosor u Ministarstvu branitelja.

Premijer Andrej Plenković na funkciji šefa Janafa u punom bi mandatu volio vidjeti Damira Krstičevića, bivšeg ministra obrane.

Ta informacija već dulje vrijeme kola među upućenima. Samog Krstićevića smo još nakon Kovačevićeve smjene upitali preuzima li Janaf. Tada nam je to demantirao uz napomenu da nakon ostavke koju je dao u svibnju prošle godine koristi pravo na 6+6.

To znači da pola godine dobiva punu plaću, a pola godine 50 posto prema Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika.