BJEGUNAC IZ BiH ZATVORA

Abu Hamza uhićen bez pružanja otpora

08.08.2009 u 11:54

Bionic
Reading

Tunižanin Karray Kamel bin Ali, koji je prošlog tjedna pobjegao iz zatvora u Zenici, uhićen je u noći između petka i subote u okolici tog grada, potvrdili su policijski izvori u Bosni i Hercegovini

SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhitili su ovog osuđenika u blizini izletišta Smetovi a on tijekom te policijske operacije nije ni pokušao pružiti otpor.

Karray Kamel bin Ali poznat i pod nadimnkom Abu Hamza izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog razbojništva i nedopuštenog držanja oružja no sumnja se kako je povezan i s terorističkim aktivnostima.

Uprava zeničkog zatvora dopustila je Bin Aliju privremeni izlazak na slobodu odnosno korištenje godišnjeg odmora no on se nakon toga nije vratio u zatvor i od 27. srpnja smatran je bjeguncem od pravde te je za njim raspisana i međunarodna tjeralica.

Policija je od srijede na temelju obavještajnih informacija na području Zenice započela intenzivnu potragu za Bin Alijem uključujući preglede stambenih objekata a tijekom te akcije uhićena su i dva bosanskohercegovačka državljanina za koje je utvrđeno da su mu pružali potporu u skrivanju.

Bin Aliju je oduzeto državljanstvo BiH kojega je stekao temeljem sudjelovanja u ratu na strani Armije BiH i on bi, sukladno uobičajenoj praksi, nakon izdržavanja zatvorske kazne krajem ove godine trebao biti protjeran iz BiH.