IZ ZATVORA

Abdić traži od vlasti BiH da mu predaju Agrokomerc

07.09.2011 u 17:06

Bionic
Reading

Nekadašnji čelnik tvrtke Agrokomerc iz Velike Kladuše Fikret Abdić, koji u Hrvatskoj izdržava kaznu zatvora od petnaest godina po presudi za ratne zločine počinjene na području zapadne Bosne, zatražio je od vlasti Bosne i Hercegovine da mu predaju upravu nad tvrtkom Agrokomerc tvrdeći kako je u stanju obnoviti rad tog predratnog prehrambenog giganta

Abdićev zahtjev i plan za obnovu Agrokomerca u Sarajevu je predstavila njegova kći Elvira Abdić-Jelenović, koja je i zastupnica u Domu naroda parlamenta Federacije BiH, a nastupila je i u brojnim lokalnim medijima kako bi pokušala dobiti što širu potporu javnosti.

Neobičan zahtjev proslijeđen je na adrese stotina različitih institucija u BiH za koje Abdić drži da bi mogle odlučiti o sudbini gotovo potpuno propalog Agrokomerca.

'Predlažem da se meni kao idejnom tvorcu i realizatoru projekta Agrokomerca on preda kako bismo pokrenuli proizvodnju i obnovili rad tog privrednog giganta', stoji u Abdićevoj poruci. 'Nije važno je li Fikret Abdić na slobodi ili ne. Važno je opredjeljenje države prema sudbini Agrokomerca', bio je komentar Abdić-Jelenović na činjenicu da je njen otac u zatvoru u jednoj državi, a vodio bi tvrtku u drugoj. Ona je izrazila očekivanje kako će hrvatsko pravosuđe usvojiti prijedlog Abdićeve obitelji da ga se pusti na slobodu prije izdržane cjelokupne kazne.