BURA POPUSTILA

A1 otvorena je za osobna vozila

10.03.2010 u 22:11

Bionic
Reading

Dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Maslenice otvorena je za osobna vozila. U cijeloj je zemlji znatno otežan i usporen promet zbog snježna nevremena, javlja Hrvatski autoklub

Vozačima se savjetuje da, ako je to moguće, odgode putovanje dok se vremenske prilike ne stabiliziraju, a ako se odluče krenuti, tada obavezno sa zimskom opremom (preporuka su sve 4 zimske gume).

Sva teretna vozila iznad 3,5 tone prometna policija isključuje prije naplate Lučko, a zabrana je prometovanja i na staroj karlovačkoj cesti.

Za sav promet zatvorene su: A 7 Orehovica-Sv.Kuzam D 1 Gračac-Knin, D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, D8 Jadranska magistrala: Senj-Sveta Marija Magdalena, D 25 Gospić-Karlobag, D 218 Srb-Otrić i D 506 Dobroselo-Mazin.

Samo za osobna vozila otvoreni su Jadranska magistrala od Bakra do Novog Vinodolskog (D 8) Paški i Krčki most.

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica, zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog olujnog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na više cesta u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju, u Lici i Zadarskoj županiji te u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zabranjen je ulazak teretnim vozilima u Sloveniju preko graničnih prijelaza Bregana i Macelj.

U prekidu je većina trajektnih i katamaranskih linija prema otocima na zadarskom, splitskom i riječkom području (Pagu, Rabu, Cresu, Braču, Sumartin-Makarska, Lopar - Valbiska te katamaranske: Rijeka-Mali Lošinj, Rijeka-Novalja, Jelsa-Bol-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Vis).