OPORBA SE PITA

'A što je Bajić radio dosad?'

11.02.2010 u 18:07

Bionic
Reading

Kada iz HDZ-a kažu da će se konačno 'otvoriti ladice' i da odsad u korupciji nema nedodirljivih, to je a priori osuda Mladena Bajića jer se postavlja pitanje što je glavni državni odvjetnik dosad radio, rekao je SDP-ov zastupnik Gordan Maras

Tako je Maras i u popodnevnoj, pojedinačnoj raspravi u Hrvatskom saboru potvrdio da su iz SDP-a redom protiv Bajićeva imenovanja, dok su iz HDZ i dalje čvrsto za jer, kako ističu, Bajiću u prilog ide i 87 posto osuđujućih presuda u 2009.

SDP-ovac Maras navodi da bi premijerka Jadranka Kosor imala veće povjerenje te stranke da je izvukla novu osobu s odgovarajućim referencama za glavnog državnog odvjetnika.

Njegov stranački kolega Nenad Stazić ocijenio je da se Mladen Bajić nije mogao osloboditi utjecaja vladajuće političke strukture i da izbjegava uhvatiti se u koštac s krupnim kapitalom, već samo sa sitnim ribama.

'Već dvije godine iz SDP-a na to upozoravamo, odbijajući njegova godišnja izvješća u Saboru, nadajući se da će pokazati više hrabrosti i odlučnosti, ali, nažalost, uzalud', kaže Stazić.

'Zašto SDP o tome toliko lamentira?', 'Zašto SDP ne daje podršku Bajiću? Taknuo je njih', odgovorili su SDP-ovim zastupnicima HDZ-ovi Krunoslav Markovinović i Boris Kunst.

HDZ-ov Frano Matušić naveo je da je zabrinjavajuće kad predsjednik SDP-a govori o dobronamjernom SDP-ovom načelniku, a upitna je prodaja zemljišta na Mljetu, na što je reagiralo državno odvjetništvo.

Da veliki problemi vezani uz korupciju i kriminal postoje na lokalnoj razini, potvrdila je HDZ-ova Ivanka Roksandić kritizirajući rad sisačko-moslavačke županice iz SDP-a koja je, kaže, uz ostalo, potrošila 200 tisuća kuna na samo jedan domjenak.

'Kad se progovori o SDP-ovim kadrovima, onda im ne odgovara ni glavni državni odvjetnik ni premijerka', zaključio je Markovinović potvrđujući stajalište HDZ-a da ono što je Mladen Bajić dobro započeo, treba i nastaviti.