PRESEDAN NA RADIJU

A sada - Vlada koje nema!

07.05.2014 u 12:54

Bionic
Reading

Dugogodišnja emisija Hrvatskog radija 'A sada Vlada' danas se prvi put u svojoj povijesti nije emitirala. Je li to zbog potresenosti u Banskim dvorima nakon smjene ministra financija Slavka Linića, ili jednostavno zbog loše organizacije i ignorancije, nismo uspjeli doznati, jer u Vladi i dalje vlada komunikacijski muk

Hrvatski radio godinama je emitirao emisiju 'Kako Vlada vlada' kojoj je redoviti gost bio premijer ili premijerka. Otkako je na vlast došao Zoran Milanović, emisija nije mogla više postojati u istom formatu jer je on odbijao intervjue koji su se trebali odvijati jednom mjesečno, s čim problema nisu imali ni Ivo Sanader ni Jadranka Kosor. Emisija je tada dobila tjedni format, preimenovana je u 'A sada Vlada', a gosti su postali članovi Vlade, odnosno ministri.

Kako doznajemo, urednici na Hrvatskom radiju tražili su da u današnjoj emisiji gost bude premijer Zoran Milanović, što je logično, jer su sve oči i uši usmjerene prema njemu nakon jučerašnje smjene Slavka Linića. U Vladi su odbili taj zahtjev, ali nisu osigurali drugog gosta za emisiju. Naime, obično bi glasnogovornik Vlade pronašao drugog sugovornika ako traženi gost ne bi mogao doći na intervju.

Tradicija stara godinama danas je prekinuta. Na Hrvatskom radiju nam kažu da su dali sve od sebe da se emisija održi, no zakazali su očito u Vladi.

Glasnogovornik Vlade Nikola Jelić nije nam uzvratio na nekoliko upućenih poziva, tako da još nemamo službeno objašnjenje zašto je ova Vlada još jednom zakazala u odnosima s javnošću.