MARINČEV ODVJETNIK:

80 svjedoka teretilo je Polančeca!

30.03.2010 u 11:54

Bionic
Reading

Veljko Miljević, poznati zagrebački odvjetnik angažiran kao branitelj Darka Marinca, bivšeg predsjednika uprave Podravke osumnjičenog u aferi Spice koji je nedavno pušten da se brani sa slobode, komentira spekulacije da je puštanje Marinca i ostalih menadžera osumnjičenih za udruživanje radi preuzimanja Podravke povezano s iznenadnim uhićenjem Damira Polančeca

Kada su polovicom ožujka pušteni da se brane sa slobode Darko Marinac, Josip Pavlović i Saša Romac, bivši menadžeri Podravke, a nekoliko dana ranije i vlasnik SMS-a Srđan Mladinić, odmah su se pojavile i spekulacije o tome što su oni u svojim iskazima otkrili i jesu li teretili neku 'krupniju ribu'. Čim je danas uhićen bivši potpredsjednik Vlade kojeg su mediji prozivali kao jednog od kreatora menadžerskog preuzimanja Podravke, pitali smo odvjetnikaVeljka Miljevića kako komentira sumnje o tome da su pušteni menadžeri teretili Polančeca.

'Ne isključujem to kao teoretsku mogućnost. Cjelokupan slijed istrage u kojem je ispitano osamdeset svjedoka ukazivao je da se može dogoditi to što se dogodilo danas. A iskaz svjedoka pokazao je da u završnim operacijama Malta, London, Budimpešta nije sudjelovao Darko Marinac niti drugi osumnjičeni menadžeri, što sam tvrdio u zadnja dva ročišta. Polančecovo uhićenje može biti iznenađenje samo za neupućene, za nas upućene tu nema iznenađenja', izjavio je Veljko Miljević za tportal.

Miljević kaže da ga se osobno Polančecovo uhićenje ne tiče, priznajući da može biti dobro za njegovog klijenta Darka Marinca.

'Početak tog pothvata koji se naziva kriminalni označen je 2006. godine, kada je Darko Marinac bio u Podravci, ali 90 posto svjedoka kaže da su nepredviđene nevolje započele 2009, kada Marinac više nije sudjelovao u tome.'