PROSVJED U ZADRU

300 ljudi protiv posjeta Aleksandra Vučića

13.12.2008 u 14:01

Bionic
Reading

Oko tisuću građana okupilo se danas u podne na zadarskome Narodnom trgu prosvjedujući protiv nedavnog posjeta zadarskom zaleđu bivšeg Šešeljeva radikala Aleksandra Vučića a koji je danas zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke

Prosvjed su organizirali zadarska navijačka skupina "Tornado" i udruge Domovinskog rata.

Okupljenima se, uz ostale, obratio Marko Miljanić, ratni zapovjednik Škabrnjskog bataljuna. On je rekao da su danas nevini hrvatski generali, od Gotovine do Norca, u zatvorima, a da četnici slobodno hodaju hrvatskom zemljom, te se još smiju i najavljuju novi posjet Hrvatskoj.

Ako hrvatske vlasti ne spriječe novi posjet Aleksandra Vučića Hrvatskoj, mi ćemo ga spriječiti, rekao je Miljanić i dodao da je bivši Šešeljev radikal Aleksandar Vučić prošao 500 metara iznad njegove obiteljske kuće u Škabrnji u kojoj su mu četnici ubili oca i brata.

Nisam se borio i nismo se borili za takvu Hrvatsku, rekao je Miljanić, u kojoj u hrvatskoj Puli može pjevati Lepa Brena, a naš suborac Marko Perković Thompson ne može.

Okupljenim pripadnicima navijačke skupine "Tornado", članovima udruga proizašlima iz Domovinskog rata i ostalim građanima obratila se i predsjednica Udruge "Žene u Domovinskom ratu", podružnice u Zadru, Ivana Haberle. Ona je pozvala na očuvanje vrijednosti izborenih u Domovinskom ratu. Govorio je i predsjednik navijačke skupine Tornado Boro Marin.

Skup je prošao bez izgreda, a osim hrvatskih zastava, na skupu nije bilo drugih obilježja.