DUBROVAČKA POLICIJA

25 kg marihuane bilo je namijenjeno njemačkom tržištu

30.03.2009 u 16:45

Bionic
Reading

Dvadesetpet kilograma marihuane - koja je proteklog vikenda pronađena u prtljažniku autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je prometovao na relaciji Beč-Stuttgart, na graničnome prijelazu Karasovićima između Hrvatske i Crne Gore - bilo je namijenjeno njemačkom tržištu, priopćeno je na konferenciji za novinare Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Načelnik Odjela za suzbijanje i zloporabu opojnih droga Miljenko Lovrić rekao je da je policija to doznala nakon kriminalističke obrade nad vozačem autobusa G.M. (1966.), državljaninom Kosova.

Dodao je da je vrijednost droge oko sto tisuća kuna, a prevozila se ustaljenom balkanskom rutom.

Juraj Popović iz dubrovačke Carinarnice rekao je da su zapljene proteklih mjeseci, uključujući i posljednju, bile bez dojava te da su rezultat rada carinika na graničnome prijelazu Karasovićima.

Miljenko Lovrić naglasio je da je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava proteklih mjeseci pojačala suradnju s policijom BiH, Austrije, Italije i Venezuele u suzbijanju trgovine opojnim drogama te je od početka ove godine na dubrovačkom području zaplijenjeno 63 posto više opojnih droga nego u isto vrijeme lani.
Istražnome sucu Županijskoga suda u Dubrovniku privedeno je 18 osoba, a desetorici je određen pritvor.