VEĆINA U AUSTRIJU

200 tisuća Hrvata krenulo na skijanje

06.01.2012 u 20:06

Bionic
Reading

Turističke agencije i ove godine bilježe velik interes Hrvata za odlazak na skijanje. Prema podacima agencije Apropos, u planine će više od 200 tisuća ljubitelja snježnih sportova.

Velik porast bookinga bilježi se za poznata europska skijališta, kamo će više od polovine naših skijaša koji su odabrali uređene staze u Austriji, a velik je interes i za skijanje u Italiji i Sloveniji.

'Skijanje se uglavnom otplaćuje u ratama, a za sedmodnevni boravak četveročlane obitelji na aktivnom odmoru valja izdvojiti najmanje tisuću eura. Uz to slijede i troškovi skijaških karata, najma opreme te eventualnih aktivnosti poput odlaska u wellness centre i saune, izlazaka, okrepe na skijalištima, pa se troškovi penju i do dvije tisuće eura i više', procjenjuju u agencijama koje bilježe, unatoč recesiji, čak 20 posto više putovanja.

Naši se skijaši najčešće odlučuju za najam apartmana i sami si kuhaju kako bi smanjili troškove. Prvi novogodišnji tjedan najskuplji je skijaški termin, a upravo tada na snijeg odlazi i najviše naših skijaša kojima termine dobrim dijelom diktiraju i školski praznici. Sedmodnevni paket u Kronplatzu stoji oko 2000 kuna po osobi. Upravo stoga se mnogi skijaši odlučuju za kasnije termine koji su jeftiniji za čak 30 do 50 posto.