OKRUTNA MATI

15 godina zatvora zbog izgladnjivanja kćeri

12.03.2010 u 15:14

Bionic
Reading

Majka čija je sedmogodišnja kći umrla od gladi u kući punoj hrane osuđena je u petak na 15 godina zatvora. Angela Gordon (35) i njezin bivši partner Junaid Abuhamza (31) osuđeni su pred kraljevskim sudom u Birminghamu za ubojstvo Khyre Ishaq bez predumišljaja

Abuhamza je zatvoren na neodređeno vrijeme i provest će u zatvoru najmanje sedam i pol godina, izvijestio je Press Association.

Gordon i Abuhamza izjasnili su se krivima za okrutnost prema djeci, a ta se optužba odnosila na još petero djece o kojima 'vode brigu' i koja su također izgladnjivana i zlostavljana.

Khyra je umrla u svibnju 2008. nakon što je u stanju krajnje iscrpljenosti prebačena u bolnicu iz svog doma u Handsworthu. Sudac je rekao da je njihov način kažnjavanja bio 'jeziv zbog oštrine i okrutnosti'.

Među kaznama koje je Khyra podnosila bilo je stajanje ispred kuće na hladnoći dugo vremena. Polijevali su je hladnom vodom i tukli bambusovim štapom, a uskraćivali su joj i hranu.

'Od Khyre je ostao samo kostur zbog uskraćivanje hrane, koje je trajalo mjesecima... i zbog toga joj je tako oslabio imunitet da se nije mogla oduprijeti infekciji', rekao je sudac.

'Drugim riječima, ona je umrla od gladi u kući u kojoj je bilo obilje hrane', istaknuo je.